Mám strašně ráda sýry a po korbáčcích se mohu utlouct. Tak mi to nedalo a musela jsem je zkusit vyrobit z Mozzarelly. Korbačíky se mi moc povedly, hnedka se na ně vrhla rodinka a tak sem moc moje chuťové buňky nepotěšila. Chuť těchto korbačíků mi velmi silně připomíná chuť korbačíků ze slavností a ty mam ze všech nejraději.
Budeme potřebovat :
- Balení mozzarelly
- Sůl
- Vodu
Jak na to?
Připravíme si dvě nádoby na vodu. Do jedné dáme studenou vodu a 3 lžičky soli. Ve druhé nádobě ohřejeme vodu. Až se bude voda vařit tak stáhneme plamen na minimum a přidáme 4 lžičky soli. Sůl necháme ve vodě rozpustit. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vhodíme do horké vody. Mozarrella začne být vlivem tepla vláčná, a to je ta pravý moment, kdy z ní můžete snadno tvořit korbáčik. Než se Mozzarela stane dostatečně vláčnou trvá to cca 20 minut.
Kousek Mozzarelly si nabereme na lžičku,začneme tahat nitě a mezi prsty je tvarovat. Při tahání nití počítejme s tím, že si torchu popálíme prsty, protože sýrová hmota je hodně horká. Sýrové nitě ihned dáváme do studené vody, aby si udržely tvar. Ve studené vodě je necháme louhovat,aby korbačíky získali sovu typickou slanou chuť. Poté stačí jen zavázat do copánků a máme hotovo.
Já jsem korbačíky dělala ze dvou balení Mozzarelly, ale myslím, že jsem polovinu jedné stačila sníst ještě před výrobou. Z toho plyne ponaučení - Pokud hodlšá ujídat, kup si o balení navíc.
Komentáře
Nebyly přidány žádné komentáře.