Vodorovné


Kategorie: Návody

Korbačíky z Mozzarelly

Korbačíky z MozzarellyTradiční korbáčíky se vyrábějí z kravského mléka se syřidlem. Postup je ale zdlouhavý a nejméně na dva dny a v obchodech jsou k mání za spoustu peněz. Korbačíky z Mozzarelly jsou hotové za jedno odpoledne a chuťově mnohem lepší než kupované

 

 

 

 Mám strašně ráda sýry a po korbáčcích se mohu utlouct. Tak mi to nedalo a musela jsem je zkusit vyrobit z Mozzarelly. Korbačíky se mi moc povedly, hnedka se na ně vrhla rodinka a tak sem moc moje chuťové buňky nepotěšila. Chuť těchto korbačíků mi velmi silně připomíná chuť korbačíků ze slavností a ty mam ze všech nejraději.

 

Budeme potřebovat :

  • Balení mozzarelly
  • Sůl
  • Vodu


Jak na to?

     Připravíme si dvě nádoby na vodu. Do jedné dáme studenou vodu a 3 lžičky soli. Ve druhé nádobě ohřejeme vodu. Až se bude voda vařit tak stáhneme plamen na minimum a přidáme 4 lžičky soli. Sůl necháme ve vodě rozpustit. Mozzarellu nakrájíme na kousky a vhodíme do horké vody. Mozarrella začne být vlivem tepla vláčná, a to je ta pravý moment, kdy z ní můžete snadno tvořit korbáčik. Než se Mozzarela stane dostatečně vláčnou trvá to cca 20 minut.

     Kousek Mozzarelly si nabereme na lžičku,začneme tahat nitě a mezi prsty je tvarovat. Při tahání nití počítejme s tím, že si torchu popálíme prsty, protože sýrová hmota je hodně horká. Sýrové nitě ihned dáváme do studené vody, aby si udržely tvar. Ve studené vodě je necháme louhovat,aby korbačíky získali sovu typickou slanou chuť. Poté stačí jen zavázat do copánků a máme hotovo.

Já jsem korbačíky dělala ze dvou balení Mozzarelly, ale myslím, že jsem polovinu jedné stačila sníst ještě před výrobou. Z toho plyne ponaučení - Pokud hodlšá ujídat, kup si o balení navíc.

Hodnocení: 4 (hodnoceno 13x)
Vaše hodnocení:
good bad
1 2 3 4 5

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Přidat komentář >

Nebyly přidány žádné komentáře.


Náhodný citát

Neztrácej čas myšlenkami na někoho,kdo si na tebe ani nevzpomene. Neznámý autor


Kategorie


Menu

Tři nejnovější články

- Samotvrdnoucí hmota
- Brandnooz box listopad 2017
- Výroba vrstvených mýdel


Ostatní


Chceš mít přehled o novinkách?
Přihlásit Registrace Uživatelé

web